Pentru foarte multe persoane, cafeaua este ca un viciu, datorită aromei sale puternice și a gustului inconfundabil. Consumată cu mare grijă, cafeaua poate fi un lichid destul de bun pentru organismul uman. Cu toate acestea, dacă ea devine un obicei,  corpul poate avea probleme destul de mari.

În urma mai multor cercetări, medicii specialiști în nutriție au descoperit faptul că, prin consumul mare de cafea metabolismul se poate autostimula. Mai mult, acesta poate arde calorii. Mai mult, prin cafea se pot preveni boli neurodegenerative sau chiar diabetul.

Cafeaua însă se poate transforma rapid într-o băutură de-a dreptul toxică. De exemplu, cafeaua neagră, simplă, nu conține calorii, însă dacă veți adăuga zahăr și lapte, nu se va schimba doar gustul cafelei, ci și aportul de calorii, aceasta devenind o bombă calorică. Aceasta va favoriza și creșterea rapidă în greutate.

cafea
cafea

Iată 3 băuturi care pot înlocui cafeaua

Sucurile verzi sunt cele mai bune variante pentru a înlocui cafeaua. Ele îți pot energia necesară și te pot ajuta să îți iei zilnic aportul de vitamine de la ele. La un suc natural trebuie să fie obligatoriu 95% din lichid din legume (spanac, pătrunjel, varză, tije de țelină, castravete, salată verde etc.), iar restul de 5% din fructe.

Shake proteic. Chiar dacă mai multe persoane consideră că un cubuleț de ciocolată sau o prăjitură este soluția pentru imunizare, este greșit. Un shake cu vitamine și proteine ajută mult mai mult la reactivarea completă a celulelor oxine de la nivelul creierului.

Poți consuma și matcha sau cafea de orz. Matcha reprezintă un ceai verde japonez care a devenit din ce în ce mai popular în Europa în ultimii ani. Matcha se comercializează sub formă de pulbere de ceai verde și se dizolvă în apă, asemenea unui pliculeț de cafea solubilă. Astfel, va rezulta un cocktail plin de antioxidanți, vitamine și minerale.