Pentru a putea combate indigestia fără a consuma prea multe pastile, trebuie doar să ții cont de existența unor plante aromatice. Acestea leacuri te ajută să revii rapid la normal. Ele pot fi consumate în orice formă, de la mâncare, ceaiuri și până la simple salate.

Plante aromate care combat indigestia: Condimente digestive

Sunt foarte multe condimente care ajută la digerarea alimentelor. Spre exemplu, coriandrul este bun la gust stimulează digestia, combate balonările, colicile intestinale și flatulența. Este antispastic și dă poftă de mâncare.

Mărarul este folosit în colicile stomacale, în dispepsii și indigestie. Are efecte bune în combaterea sughițului rebel și a senzației de vomă. Lui i se alătură cu succes  chimenul, feniculul, busuiocul. plante-aromatice

plante-aromaticeGhimbirul ajută foarte mult, deoarece sprijină digestia și este calmant în durerile abdominale. Combate senzația de greață și gazele. Crește pofta de mâncare, dar și stimulează metabolismul. Îl poți folosi în salate, sau în ceai. De altfel, măghiranul și salvia sunt unele dintre cele mai bune plante aromate care combat indigestia recomandate.

Măghiranul este un foarte bun antispastic stomacal şi carminativ (ajută la eliminarea gazelor). Datorită conţinutului ridicat în ulei volatil, este recomandat în dispepsii stomacale. Se consumă sub formă de infuzie preparată din una sau două lingurițe de plantă la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi, după masa de prânz și cea de seară. Se poate asocia cu mentă, sovârv sau cu alte plante aromate.

Dr. farmacist Ovidiu BojorNu prezintă contraindicații, dar uleiul esențial de măghiran este contraindicat în sarcină. Bineînțeles, măghiranul poate fi adăugat și în mâncare. Pe lângă gustul plăcut, va avea și un efect benefic pentru digestie. Salvia este și ea indicată în acest scop. Se folosește sub formă de infuzie preparată dintr-o linguriţă de frunze la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Este contraindicată în sarcină,” notează specialistul Ovidiu Bojor.

Toate aceste plante aromatice sunt recomandate pentru consumul săptămânal. Ele pot fi găsite la orice magazin naturist, orice farmacie, piață alimentară sau super market. Pot fi consumate atât crude, cât și uscate. Mai mult, plantele aromatice se pot folosi în mâncare, ca atare sau în ceaiuri. Ele produc efecte benefice care pot fi observate imediat. Tot ce trebuie să faceți este să vă faceți timp și să mergeți să le cumpărați. Apoi, veți vedea efectele miraculoase și beneficiile acestor plante aromatice.