Indiferent de câte ai de făcut, este recomandat să mergi și la masaj. De ce? Ei bine, masajul terapeutic este urmat de foarte multe beneficii pentru corpul uman. Singurul lucru de care trebuie să ținem cont este că masajul trebuie să fie făcut doar în medii profesioniste. Dr. Ana Maria Pavel, medic specialist în recuperare medicală, la Bio Ortoclinic a vorbit despre adevăratele efecte pe care le are masajul terapeutic asupra corpului uman. Acesta are beneficii atât pentru corp, cât și pentru psihicul uman. După doar câteva ședințe, omul vede schimbarea radicală.

Încercând să vorbim despre ce înseamnă cu adevărat masajul, acesta este definit prin mobilizarea țesuturilor moi în scopul restabilirii funcționării normale a organismului. De altfel, prin masajul terapeutic se tratează majoritatea problemelor musculo scheletale și asociate, cu obiectivul principal al îmbunătățirii sistemului circulator, limfatic și neurologic.

Masajul – cheia pentru un trai mai bun

Dr. Ana Maria Pavel, specialist recuperare medicală a vorbit despre masajul terapeutic. Aceasta a declarat pentru jurnaliștii de la Libertatea pentru femei că masajul este plin  de beneficii, mai ales atunci când este făcut cum trebuie și mai ales de cine trebuie.

efectele-masajului-terapeutic
efectele-masajului-terapeutic

În prezent, având în vedere nivelurile ridicate de stres în care trăim, terapia prin masaj nu este doar o metodă antistres benefică, ci și una din cele mai sănătoase opțiuni de îmbunătățire a calității vieții și de ameliorare a durerilor de spate asociate oboselii, pozițiilor vicioase și ortostatismului.

Beneficiile acestei terapii sunt profunde și devin din ce în ce mai atractive, deoarece lumea din jurul nostru devine mai stresată, mai agresivă și mai anxioasă. Spre exemplu, masajul terapeutic, sau de relaxare ajută la ameliorarea tensiunii musculare și favorizează relaxarea generală.

Mai mult decât atât, recomandată postoperatoriu, această procedură ajută la reducerea perioadei de recuperare și poate accelera eliminarea anestezicului, reducând durerea și rigiditatea asociate cu timpul îndelungat petrecut în pat.

În cazurile de durere cronică, masajul favorizează oprirea senzației de spasm dureros, iar în cazul sportivilor poate contribui la îmbunătățirea performanței”, a explicat specialistul în recuperare medicală al Bio Ortoclinic, Dr. Ana Maria Pavel.

Care masaj este cel mai bun?

Chiar dacă întâlnim des masaje descrise ca terapie, de relaxare, de reabilitare, masaj de țesut profund, masaj antistres, masaj sportiv, de fapt, toate sunt realizate cu un singur scop! Acestea sunt mai exact clare subdiviziuni ale masajului terapeutic. Pentru efecte pozitive și de lungă durată, acest tip de masaj poate fi efectuat doar de terapeuți specializați, care au studiat anatomie, fiziologie, patologie, fiziopatologie și tehnici de specialitate.