Connect-R a fost întotdeauna un bărbat asumat, căruia de la o vârstă nu i-a mai fost rușine cu etnia sa. Pe la aproape 24 de ani, el a recunoscut în fața tuturor faptul că este țigan și că este mândru de el și de ceea ce este. Mai mult de atât, imaginea în care purta tricoul cu acest mesaj, ajunsese virală la vremea respectivă și multă lume i-a fost alături și l-a felicitat pentru tot curajul de care reușise să dea dovadă.

Connect-R, îngrijorat pentru Maya

Ei bine, într-un podcast în care a fost invitat recent, artistul le-a vorbit tuturor cu problemele pe care le-a întâmpinat și fiica lui. Maya este, adesea, discriminată la gradiniță, din cauza etniei sale, iar el a încercat să discute cu ea despre aceste lucruri, doar că în clipa de față este mult prea mică să înțeleagă cum stau lucrurile, de fapt. Cântărețul i-a povestit lui Damian Drăghici despre clipa în care a recunoscut că este țigan, după ce deja era un nume în muzica românească. Și pentru el a fost la fel de greu, pe cât este și pentru micuța lui.

Coonect-R a adus în discuție un moment în care Maya a mers acasă și i-a spus acestuia că ea nu este țigancă și că seamănă mai mult cu mama ei. Artistul este de părere că peste ceva timp, când fiica lui va mai crește și îi va da toate explucațiile necesare, va înțelege. Fiica sa știe toate aceste lucruri, doar că auzin tot felul de discuții pe la grădiniță sau pe la TV, îi este greu să proceseze toate acele informații.

 

„Cred că la 23 sau 24 de ani am recunoscut. Eram deja cineva… Până atunci, nu. Eu am recunoscut și m-am eliberat. Mult timp am zis că am părul afro și așa pentru că îmi place cultura rap, hip-hop. După ce am dat pe gură că sunt țigan, că ăsta sunt și gata, la o săptămână m-am tuns. Da, știe. Doar că ține mereu să îmi reamintească faptul că este jumătate și jumătate. Este și jumătate româncă. E aceeași poveste, aude pe la grădiniță, aude pe la TV…”, i-a povestit artistul lui Damian Drăghici.

Fiica lui Connect-R are probleme la grădiniță din cauza etniei! Cum a reacționat tatăl ei: "A venit acasă și mi-a zis că..."

„Colegii i-au spus. A venit acasă și mi-a zis că ea nu e țigancă. «Eu semăn cu mama, eu sunt româncă». Trebuie să mai crească ca să îi explic treaba asta, că nu e niciun fel de problemă…”, a mai declarat artistul.