Dacă tot ceea ce îți dorești este să spui adio fumatului, trebuie să ai doar tărie și voință. Apoi, cu câteva leacuri, acest viciu va rămâne doar un vis urât.

În foarte multe situații, nevoia de a fuma este atât de acută, încât va fi nevoie de medicaţie. Ei bine, dacă vrei să te lași de fumat, dar nu vrei să te folosești de pastile, poți să apelezi la câteva leacuri care implică doar ingrediente naturale.

Iată care sunt

Sucul de guava. Acest suc delicios poate fi cumpărat din magazinele naturiste. Sucul este bin pentru lăsatul de țigări deoarece anihilează nevoia de nicotină, prin aportul foarte mare de vitamina C.

Sucul de năsturel. Acesta este remediu extren de bun, care vă poate ajuta să scăpați de nevoia de a fuma.

lasat de fumat
lasat de fumat

Ghimbirul, sunătoarea și ovăzul te vor ajuta să te lași de fumat, fără să simți nevoia să fumezi mai mult. Ghimbirul poate reduce stările de vomă care pot interveni în special dimineața, la începutul perioadei de renunțare la fumat.

Sunătoarea este planta cu un efect destul de  calmant și vă poate ajuta să treceți mai ușor peste stările de anxietate și nervozitate. Cele mai multe astfel de stări intervin atunci când vă lăsați de fumat.

Ovăzul este alt leac care face minuni. Acesta ajută la refacerea echilibrului de vitamine din organism, care este grav afectat în cazul celor dependenți de fumat.

De altfel, vitaminele C, E și D ajută cel mai mult în reducerea necesității de nicotină. Consumând sucuri, vitamine ca atare și alimente care le conțin  veți reuși mai ușor să renunțați la pofta de fumat, astfel viciul fiind depășit. Nu este recomandat ca persoanele care se lasă de fumat să înlocuiască viciul cu altul. Mai exact, sunt persoane care înlocuiesc țigările cu mâncatul semințelor sau covrigeilor. Ei bine, dacă vreți să le înlocuiți, atunci când simțiți nevoia să fumați, puteți mânca un măr.