Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul omului. Acesta este și cel mai mare. EL îndeplinește mai bine de 500 de funcții. Cea  mai mare funcție a sa este regenerarea. Rolul său în corpul uman este sortarea substanțelor toxice și filtrarea lor. Din acest motiv, după mai multe mese copioase, cum sunt cele de sărbători, s-ar putea ca ficatul să aibă nevoie de ajutorul nostru. Tot ce trebuie să facem este să urmăm o cură de detox al ficatului. Trebuie să știm să facem noi asta, deoarece ficatul nu ne anunță când este obosit.

Dieta de detoxifiere a ficatului a fost realizată de Patrick Holford, lider în nutriție mondială. Acesta a pregătit cinci mese pe zi, dintre care trei sunt mese principale, iar două sunt gustări simple, formate din fructe sau legume. Pe lângă alimentație, consumul de apă trebuie să fie între 2 și 3 litri minim pe zi.

Cea mai rapidă metodă de detoxifiere a ficatului, în doar șapte zile
Cea mai rapidă metodă de detoxifiere a ficatului, în doar șapte zile

Ce trebuie să faci timp de șapte zile

În cele șapte zile de detox al ficatului trebuie să se consume doar semințe, fructe, legume și proteine din pește. Spre exemplu, la micul de jun se pot consuma cereale cu lapte de migdale sau de soia, salată de fructe fără îndulcitori adăugați, sau smoothie-uri de fructe.

La prânz, mesele alese pot fi foarte simple. Se poate mânca o salată de verdețuri cu semințe, un păstrăv cu legume la cuptor, file de somon cu salată, supă de linte, cartofi, roșii, ciuperci, după preferință. La cină, se poate face o supă de legume, se pot consuma legume la grătar cu ton sau orez fiert.

Alimentele consumate în această perioadă să fie doar cele cu putere de detox. Aici amintim grepfrut, ceaiul verde, strugurii, pepenele, merele, avocado, morcovii, usturoiul și sfecla roșie. Fructele și legumele nu se consumă la aceeași masă, ci la o distanță de minim 3 ore între ele. Cafeaua, alcoolul și sucurile sunt interzise. Pot fi consumate doar sucuri proaspete, de casă, 200 de ml pe zi. Mâncărurile procesate și fast-food-ul sunt complet interzise.