După mesele copioase de Crăciun și Anul Nou, corpul are nevoie de detoxifiere, mai ales când s-au acumulat primele kilograme în plus. Iată o dietă cu care poți slăbi în trei săptămâni până la cinci kilograme. Dieta este formată din trei mese principale și două gustări bazate pe fructe și legume.

Iată un exemplu de dietă

Luni: La micul dejun se poate consuma un iaurt cu cereale. Iaurtul nu trebuie să aibă grăsime mai mare de 3%. La gustare, după trei ore de la prima masă a zilei, se poate consuma un măr. Prânzul se ia la alte trei ore și poate fi format din ciuperci la grătar cu 100 de grame de piept de pui. Mai pot fi consumate supe de legume, legume la grătar, 100 de grame de ton, 100 de grame de curcan sau orez alb. La următoarea gustare se poate consuma o legumă, precum un morcov sau un ardei. La cină, ultima masă a zilei, care nu poate fi decât cu maxim 3 ore înainte de somn, se pot consuma salate de legume, salate de fructe sau supe cremă de legume. Consumul de pâine este de maxim 48 de grame pe zi.

Ai mâncat prea mult de sărbători? Iată dieta cu care poți da jos rapid 5 kilograme
Ai mâncat prea mult de sărbători? Iată dieta cu care poți da jos rapid 5 kilograme

Reguli de urmat în dieta de după sărbători

Este important ca apa să fie consumată în fiecare zi și nu toată odată. Consumul recomandat de lichide este de doi – trei litri pe zi. Acestea se consumă porționat, din oră în oră, sau din jumătate în jumătate de oră. Organismul nu trebuie să primească toată apa deoadată, deoarece hidratarea se face progresiv. Atunci când îți este sete și simți nevoia să bei apă, înseamnă că organismul tău este deja deshidratat, ceea ce nu este tocmai normal.

De altfel, în aceste trei săptămâni, este recomandat să evitați consumul de alcool, consumul de dulciuri și sucuri din comerț. De altfel, consumul de fast food și orice tip de mâncare procesată este strict interzis pe toată perioada dietei. Dacă aceasta va fi respectată și i se adaugă minim 30 de minute de mișcare pe zi, atunci în 21 de zile, până la cinci kilograme vor dispărea din corp.