Au trecut șapte luni de când marea vilă de la Izvorani pe care o avea Irinel a fost mistuită complet de flăcări. Ruinele care au rămas pot fi văzute chiar și din satelit. Polițiștii nu au găsit până acum vreun vinovat. Cu toate acestea, surse din anchetă, dar chiar și Irinel Columbeanu sunt de părere că totul a fost mână criminală.

Din palatul lui Irinel Columbeanu, fost cuibușor de nebunii pentru multe dintre femeile care l-au „ajutat” să își cheltuie averea, a rămas acum doar o ruină sub forma unei pete negre cu forme neregulate. Casa a ars în totalitate, din ea rămânând doar câțiva pereți exteriori, și aceia înegriți de fum. Acoperișul s-a prăbușit iar în locul piscinei a rămas doar o pată neagră. Așa se vede casa din spațiu.

Pagubele, după cum consideră cei care se ocupă de anchetă, se ridică la aproape 4 milioane de euro, prețul cu care era scoasă vila la vânzare atunci când a luat foc. Astfel, incendiul pare din ce în ce mai suspect, iar la un moment dat, adevărul va ieși la iveală.

incendiu-vila-irinel-columbeanu
incendiu-vila-irinel-columbeanu

A fost „mână criminală”

Ipoteza unui foc pus intenționat este susținută chiar și de Irinel Columbeanu, dar și de surse din cadrul anchetei. Acesta spune că cel mai probabil, incendiul a fost un ”furt deghizat” și că cineva a dat foc casei pentru a ascunde urmele create de spargere.

A fost un furt deghizat. Cred ca au luat fresca pe care o știi. Nu s-a găsit nicio urma din frescă…Erau trei și toate trei puteau fi luate. Una dintre ele a fost și luată, când era și Monica, pentru un eveniment, și apoi a fost pusă la loc. Grație tehnicii lui Bălașa toate trei frescele puteau fi mutate.”, a explicat Irinel Columbeanu la Prima TV.

Pentru Irinel, de atunci, totul a mers din ce în ce mai greu. În 2006, Irinel Columbeanu avea o avere de aproximativ 60 milioane de euro. În 2007, cifra era absolut spectaculoasă – 150 milioane de euro. Numai că în anul 2008 s-a vorbit de ”doar” 40 de milioane de euro, în timp ce în 2009 au fost contabilizate aproximativ 7 milioane de euro, iar apoi banii nu au mai existat deloc, în urmă fiind doar datorii.