Premierul Florin Cîțu  a pierdut unul dintre cei mai dragi oameni pe care îi avea pe această lume! Mama sa a murit din cauza unei boli cumplite. Femeia a luptat pentru viața sa, însă a fost în zadar.

În urma aflării nefericitului eveniment, premierul României și-a schimbat în ultima clipă programul pentru ziua de sâmbătă, atunci când trebuia să participe la prima etapă a circuitului Grand Chess Tour™️ 2021 – Superbet Chess Classic Romania 2021. Acesta a plecat urgent spre București, pentru a se ocupa de funeraliile celei care i-a dat viață.  Vestea decesului mamei premierului României a fost dată și de Adrian Ursu, în emisiunea ”Exces de putere”.

O veste cumplită primită în urmă cu puțină vreme de către premierul Florin Cîțu: mama domniei sale, din păcate, s-a stins din viață, astăzi, după o suferință cumplită și lungă, o luptă pe care a dus-o în aceste săptămâni discret, așa cum vrea, de altfel, familia premierului Florin Cîțu să fie și ceea ce se va întâmpla de acum încolo când se vor săvârși toate cele lumești, tot ritualul care se cuvine într-o astfel de întămplare nefericită în orice familei. Condoleanțe, Dumnezeu să o odihnească în pace. Zilele următoare vor fi extrem de delicate pentru toți membrii familiei premierului Cîțu”, a spus Adrian Ursu.

Se pare că premierul liberal Florin Cîțu era la Baia Mare  în momentul în care a aflat de tragedie. El a anulat tot ce avea în program și s-a întors de urgență la București. Acesta a vizitat azi Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din Baia Mare, participând la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru judeţul Maramureş. Nu credea că astăzi va fi o zi atât de grea pentru el.

Florin Cîțu, copil de țară, crescut cu iubirea pură a părinților

Florin Cîțu a copilărit în cătunul Tulei, parte a comunei Golești (județul Vâlcea). Acesta este un sat frumos, recunoscut pentru modul în care casele sunt așezate și înconjurate de liveși și pășuni. Acolo au copilărit și Florin Cîțu și fratele său. O copilărie frumoasă, despre care și unii dintre săteni își amintesc și vorbesc cu drag.

Mamă-sa este născută şi crescută aici, în casa aceea frumoasă pe care aţi văzut-o sus, pe deal. Şi el a copilărit tot aici, cu fratele lui. Cât au fost mici, erau mai tot timpul pe aici, cu bunicii, că părinţii lucrau, aveau apartament la Râmnicu Vâlcea. I-am crescut pe amândoi ca pe copiii noştri… Florin era un copil cuminte, băiat crescut la ţară. Venea cu vacile lu’ mă-sa mare pe islaz”, spuneau vecinii bunicilor materni, potrivit adevărul.ro.

Acum, premierul Cîțu a rămas orfan de mamă. Cea care i-a dat viață a suferit de o boală cruntă, care indiferent de implicarea medicilor, mai devreme sau mai târziu i-ar fi adus sfârșitul.